Zaaien

Voor het inzaaien beschikken wij over meerdere zaai- of doorzaaimachines. Te gebruiken voor het inzaaien van o.a. gras- en maisland. Voor meer informatie over het zaaiklaarmaken van uw percelen kijk dan onder graslandvernieuwing.

Inzaaien

Maïs

Het maïszaaien kunnen wij op zowel de “reguliere” manier doen, door eerst te ploegen etc., als op stroken.

Reguliere maïs

Wij maken bij het zaaien van maïs, op de reguliere manier, gebruik van een Väderstad maïszaaimachine en een Amazone maïszaaimachine. Tijdens het zaaien kunnen er diverse soorten meststoffen worden aangewend zodat het zaadje bij het kiemen direct de juiste hoeveelheid meststoffen kan opnemen. De Amazone zaaimachine werkt op 75cm, met deze zaaimachine kunnen o.a. vloeibare kunstmest of korrelkunstmest of granulaat meststof toegevoegd worden.

Strokenmaïs

Voor de maïs op stroken wordt de Väderstad maïszaaimachine gebruikt in combinatie met de BCW strokenfrees. Na het (stroken)bemesten, frezen en zaaien we in één werkgang. De strokenfrees freest strookjes van 10 cm waarna de maïszaaimachine gelijk het maïs zaait en een granulaat meststof bijvoegt. Dit heeft als voordeel dat je bij het oogsten op onbewerkte grond rijd en dus meer draagvlak en weinig tot geen insporing hebt.

Voor het bemesten van strokenmaïs kijk dan bij Strokenbemesten en voor het oogsten bij Maïsoogst.

Wij kunnen indien u dat wenst ook het maïszaad en de kunstmest leveren.

Gras, graan en erwten

Voor het zaaien van gras, graan, erwten e.d. hebben we beschikking over een Accord zaaimachine met 36 zaaipijpen en een werkbreedte van 3 meter. Een rotorkopeg met verkruimelrol zorgt ervoor dat er een ideaal zaaibed ontstaat. Achterop de zaaimachine bevindt zich een eg die ervoor zorgt dat het land mooi vlak komt te liggen.

Tevens hebben we de beschikking over een Rau pennenfrees met opgebouwde Accord zaaimachine die volvelds zaait. Deze machine is ook 3 meter breed. Deze machine freest de zode in een keer kapot en zaait dan gelijk weer gras in. Dit is een geschikte machine als uw grasland wel mooi ligt, maar wanneer er slechte grassen in voorkomen. De oude zode wordt door onze veldspuit eerst vernietigd.        

Voor diverse mogelijkheden van het oogsten kunt u vinden onder Oogsten.

Doorzaaien

Voor het doorzaaien hebben we een Vredo dubbele doorzaai machine met een rij afstand van 5 cm. Deze machine word vaak in het voorjaar gebruikt wanneer de zode open is en er best wat gras bij kan. Ook gebruiken we deze machine om sportvelden mee door te zaaien.

Daarnaast hebben we ook nog een 6 meter brede Gütler wiedeg met opgebouwde zaaimachine en prismarol tot onze beschikking. De prismarol drukt meteen na het zaaien het graszaad goed aan. Deze rollen hebben als voordeel dat ze minder aankoeken, waardoor je al vroeg in het voorjaar kunt beginnen met doorzaaien en dat heeft weer als voordeel dat het zaad beter kan kiemen door meer vocht.

Wij kunnen naast het inzaaien ook alle soorten zaad leveren.