Oogsten

Maaien: Om het gras bij u te maaien hebben wij de beschikking over een Claas Disco tripple maaier. De maaiers zijn voorzien van een kneusinrichting en over een breed spreid installatie.

Wiersen: Om het gewas snel en schoon bij elkaar te harken hebben we een Claas zwadhark die een werkbreedte heeft van 8,5 tot 10 meter, ook hebben we een Claas zwadhark met zijafleg om meer gras op één wiers te krijgen.

Grashakselen: Dit doen wij met een Claas 870 hakselaar in combinatie met grote silagewagens op brede 80 cm banden met gedwongen besturing en een 15 ton shovel op de kuil met Mammut kuilverdeler. Deze manier van kuilen geeft een hoge capaciteit en uitstekend ruwvoer.

Opraapwagen: Ook kunt u ervoor kiezen om in te kuilen met de opraapwagen. We hebben daarvoor 2 Pottinger Jumbo opraapwagens ter beschikking. Hierbij wordt er aangereden met een zware trekker met kuilverdeler of met een grasvork. Ook kan de boer ervoor kiezen om zelf de kuil aan te rijden.

Op zowel de hakselaar als de opraapwagens is er de mogelijkheid om toevoegmiddelen toe te voegen. Dit kan in granulaat en in vloeibare vorm. Het bedrijf kan indien u dat wenst ook de toevoegmiddelen leveren.

Balenpers: Ook hebben we nog de beschikking over twee Claas ronde balen persen met uitstekend snijwerk en zeer hoge persdichtheid, wat resulteert in perfecte balen. Deze persen zijn uitgerust met foliebinding. De folie zit hierbij strak om de baal heen en de hoeken van de baal worden met 4 cm oversteek op de vlakke kant met folie bedekt. Maar mocht u liever gebruik willen maken van netbinding kan dit ook nog.

Indien gewenst kunnen we er ook voor zorgen dat de balen bij u thuis aan de bult worden gezet. Dit gebeurt met een trekker met balenklem plus twee balenwagens die op brede banden staan.

Hooipers: Naast de twee ronde balen persen hebben wij ook nog een New Holland kleine pakjes pers. Waarmee wij mooie kleine (hooi)pakjes voor u kunnen persen.

Gps oogst: Voor de oogst van gps kunnen we u van dienst zijn met een speciaal gps maaivoorzetstuk. Dit maait de gps over een breedte van 5 meter en voert gelijk de hakselaar in. Op deze manier treden er geen verliezen op en het gewas komt schoon in de kuil.

Maïs oogst: Bij de oogst van maïs gebruiken we onze rij-onafhankelijke Claas maïs voorzetstuk met werkbreedte van 4,5 meter. Dit zijn 6 rijen op een zaaiafstand van 75 cm en 9 rijen op een zaaiafstand van 50 cm. Ook dit alles wordt naar de boerderij gebracht met onze silagewagens en eventueel op grotere afstand in combinatie met onze Pottinger Jumbo’s. Hierna wordt alles weer goed aangereden door onze shovel.

De toevoegmiddelen voor de maïs kunnen wij ook voor u regelen.

Om de wegen tijdens het oogsten moddervrij (schoon) te maken en houden beschikken wij over een veegmachine voor achter de trekker. Deze kan ook gebruikt worden om een erf of kavelpad schoon te vegen.