Bemesten

Tijdens het mestseizoen kunnen wij u helpen met het uitrijden van de drijfmest en vaste mest met diverse bemesters en strooiers. Daarnaast kunnen wij voor u de drijfmest ook verpompen.

Drijfmest

Verpompen

Voor het overpompen van uw drijfmest maken wij gebruik van onze Schouten pompwagen en mocht het over een grotere afstand overgepompt moeten worden dan kunnen wij ook onze slangenhaspels gebruiken om deze afstand te overbruggen.

Sleepslangbemesten

Met de Tjalma sleepslangbemester kunnen wij vroeg in het jaar beginnen met bemesten. De Tjalma bemester is een lichte bemester, voorzien van schijven om de mest in de grond te brengen. De elementen kunnen per 2 worden afgesloten om niet boven een greppel te bemesten of om overlap te voorkomen. De bemester hangt kort achter een trekker met brede banden, voorop zit een haspel met een buffertank binnenin. Op deze manier kan de pomp bij de put op vol vermogen doordraaien en ontstaat er geen capaciteitsverlies. De haspel voorop kan 300 meter sleepslang meenemen, zo is de start sneller en gaat het opruimen vlotter. De bemester heeft een doorstroommeter om exact te bemesten.

Bij de put staat de Schouten pompwagen met turbovuller voor een hoge pompcapaciteit ook weer met doorstroommeter en watermeter om precies het juiste mengsel naar de bemester te sturen.

Voor het opruimen en klaar leggen van de slangen, hebben we een lichte trekker op brede banden om zo min mogelijk spoorvorming te maken.

Tank

Het uitrijden van drijfmest met de tank kunnen wij doen met een 11,5 kuubs Kaweco tank of met de 16 kuubs  tank. Voor beide tanks beschikken wij over meerdere bemesters.

16 kuubs tandemas tank met schuifas

Aan de zuigarm van de 16 m3 tank zit een hydraulische aangedreven turbovuller, dit in combinatie met de verdringerpomp wordt de tank snel gevuld. Achter de tank hangt een 9 meter brede Kaweco bemester met schijven met een grote diameter voor een lage rol weerstand en voor perfect werk. De hoeveelheidregeling wordt computer gestuurd zodat er altijd de exacte dosering op het land komt.

Strokenbemester

Voor het strokenbemesten hebben wij een Evers rijenbemester achter de 16 kuubs tank bevestigd. Hierbij brengen wij de mest op +/- 30cm in de grond en in rijen. Het maïszaadje word hier weer boven gebracht, waardoor de mest onder het maïsplantje zit en zo optimaal benut word. Wilt u meer informatie over  het inzaaien van strokenmaïs kijk dan bij strokenmais.

11,5 kuubs Kaweco double twin tank

Hierbij houdt double twin in dat er vier grote trekkerbanden van elk 65cm breed onder de 11,5m3 tank zit, dit in combinatie met een topdruk cilinder geeft het een ideale gewichtsverdeling. Hierachter hangt een Schouten sleufkouter bemester van 7mtr. breed. De hoeveelheidregeling wordt computer gestuurd zodat er altijd de exacte dosering op het land komt.

Bouwlandbemester

Ook kunnen we onze bouwlandbemester achter de 11,5 kuubs tank hangen om uw bouwland te bemesten.

Vaste mest

Breedstrooier

Het uitrijden van de vaste mest doen we met de Unia meststrooier. De combinatie van walsen met strooitafels geeft een mooi resultaat. Deze wagen is ook uitgerust met brede hoge banden.

Met deze wagen strooien wij ook vochtige kalksoorten zoals ankal, limkal e.d.