Bemesten

Met de sleepslangbemester: Met de Tjalma sleepslangbemester kunnen wij vroeg in het jaar beginnen met bemesten. De Tjalma bemester is een lichte bemester, voorzien van schijven om de mest in de grond te brengen. De elementen kunnen per 2 worden afgesloten om niet boven een greppel te bemesten of om overlap te voorkomen. De bemester hangt kort achter een trekker met brede banden, voorop zit een haspel met een buffertank binnenin. Op deze manier kan de pomp bij de put op vol vermogen doordraaien en ontstaat er geen capaciteitsverlies. De haspel voorop kan 300 meter sleepslang meenenem, zo is de start sneller en gaat het opruimen vlotter. De bemester heeft een doorstroommeter om exact te bemesten. Bij de put staat de Schouten pompwagen met turbovuller voor een hoge pompcapaciteit ook weer met doorstroommeter en watermeter om precies het juiste mengsel naar de bemester te sturen.

Met de tank:

Dit kan met een 16 kuubs tandemas tank met schuifas. Aan de zuigarm zit een hydraulische aangedreven turbovuller, dit in combinatie met de verdringerpomp wordt de tank snel gevuld. Achter de tank hangt een 9 meter brede Kaweco bemester met schijven met een grote diameter voor een lage rol weerstand en voor perfect werk.

Of met een 11,5 kuubs Kaweco double twin tank, wat inhoud dat er vier grote trekkerbanden van elk 65cm breed onder de tank zit, dit in combinatie met een topdruk cilinder geeft een ideale gewichtsverdeling. Hierachter hangt een Schouten sleufkouter bemester van 7mtr. breed. De hoeveelheidregeling wordt computer gestuurd zodat er altijd de exacte dosering op het land komt.

Ook kunnen we hier onze bouwlandbemester achter hangen om uw bouwland te bemesten.

Strokenbemester: Voor het strokenbemesten hebben wij een Evers rijenbemester achter de 16 kuubs tank bevestigd. Hierbij brengen wij de mest op +/- 30cm in de grond en in rijen. Het maïszaadje word hier weer boven gebracht, waardoor de mest onder het maïsplantje zit en zo optimaal benut word. (Zie ook strokenmais)

Vaste stalmest uitrijden, dit doen we met de Unia meststrooier. De combinatie van walsen met strooitafels geeft een mooi resultaat. Deze wagen is ook uitgerust met brede hoge banden.

Met deze wagen strooien wij ook vochtige kalksoorten zoals ankal, limkal e.d.